Sadece Türkiye’de değil dünyanın her ülkesinde Eğitim ve Sağlık alanlarını güçlendirmeden bir ülkenin kalkınması ve refahin yakalanması mümkün değildir.

Bu prensipten yola çıkan İnsani değerlere odaklanmış bir grup gönüllü ile Zerrin Özgüle başkanlığında kurulan BURSA BUSADER Ağustos 2017’den bu yana faaliyet göstermektedir.. Kasım 2022 de İstanbul ,Ankara ve Bursa’da bulunan aynı amaçlarla kurulmuş 5 dernekten biri olarak BUSADER FEDERASYONU çatısı altında ortak projelerle Ulusal ve Uluslararası platformlarda çalışmalarını sürdürmektedir.

Cağdaş uygarlık seviyesine giden yolda eğitimli bireylerin ve sağlıklı bir neslin önemini bilen ve buna katkıda bulunmak için buluşan 150 Busader uyesiyle BURSA BUSADER ,farklı sektörlerde başarılara imza atmış sivil toplum kuruluşlarında deneyimli üyelerinin sayısını her geçen gün arttırıyor.

Sağlık ve eğitim alanlarında toplumsal ihtiyaçlara dokunarak bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerine sahip nesillerin yetişmesine katkı sağlamak ve tüm bunlar için farkındalık yaratmak misyonuyla Türkiye’de Öncü Dünyada örnek bir sivil toplum kuruluşu olabilmeyi hedeflemektedir.

Kurulduğu günden beri BURSA BUSADER Eğitime El Ver projesi ile yüzlerce üniversite öğrencisine burs vermekte, Gezerek Destek ver projesinde Ülkemizin ve dünyanın zenginliklerini keşfederken hizmetlerine fon yaratmakta, Bilgi Buluşmaları ile güncel ve aktüel konularda paylaşım sağlanmakta ,Sağlığa Care projesi ile hastane ihtiyaçlarına, Yokluga destek projesi ile bireysel ihtiyaçlara el uzatmaktadir. Ayrıca eğitime ışık ol projesinde toplumsal ve bireysel olarak eğitim adına farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.

Busader’i oluşturan komiteler ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanmak adına çalışmalar yapmaktadır